Avengrass sentetik çimi, doğal çimin olumlu özelliklerini ek avantajlarla birleştirmek üzere özel olarak geliştirilmiştir: uzun bir hizmet ömrü, en kuru yaz aylarında bile her zaman çekici bir yeşil görünüm ve minimum bakım ile zarar görmesi oldukça kolay bir çim. Avengrass sentetik çiminizden yıllarca keyif alacaksınız. Bakımını kendiniz kolayca yapabilirsiniz. Avengrass ekibi olarak, renk solmasına karşı 10 yıl garanti veriyoruz. Yapay çim, m2 başına yaklaşık 3 kg ağırlığındadır. Kurulum yeri için hacmi (2 veya 4 metrelik rulo), ağırlığı ve erişilebilirliği göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin, 4 metre genişliğinde bir rulo, merdiven boşluğunda taşınması zor olabilir. Bu nedenle, bir çatı terası için 2 metre genişliğinde bir rulo sipariş etmek veya endüstriyel bir asansör kiralamak gerekebilir. Yapay çimi almak, açmak ve yerleştirmek için yeterli yardımı alın. Çoğu durumda, tek bir kişinin bunu tek başına yapması mümkün değildir. Kenarları daha sonra kendiniz kesebilirsiniz. Basıncı dağıtan bir örtü, opsiyonel olarak kullanılabilir. İsminden de anlaşılacağı gibi, bu örtü basıncı dağıtarak temeli korur. Yapay çimi sererken ve kullanırken, örtü ile noktasal yük ile basınç dağıtılır. Ayrıca, örtü kum yatağını tamamen kapatarak, yapay çimdeki drenaj deliklerinde yabani otların büyümesini veya karıncaların delikleri yuvalarına giriş veya çıkış olarak kullanmasını önler. Örtü, 2 metre genişliğinde rulolar halinde teslim edilir. Gerekli miktar, metrekare cinsinden sipariş edilir. Yapay çimin aksine, örtü için bir döşeme planı dikkate almanız gerekmez.
Sentetik Çim Kurulumunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Eğer yapay çimi hemen kullanmanız veya taşımanız gerekmiyorsa, çimde oluklar veya kırışıklıklar olmadığından emin olun. Bu, çimi zarar verebilir. Çimi her zaman rulo yaparak saklayın. Kesinlikle katlanmamalıdır, hatta kısa süreli bile olsa.
- Kesmeden önce yapay çimin ölçülerinin doğru olduğundan emin olun. Kesilmemiş bir rulo hala değiştirilebilir.
- Kum yatağının her yerde iyice düzeltildiğini kontrol edin. Köşeleri unutmamalısınız.
- Kum yatağının kenarlarının düzgün ve düz olduğundan emin olun. Yüksek olmamalıdır.
- Yapay çim döşemek için ideal sıcaklık 15 °C ile 25 °C arasındadır.
- Kurulumun kuru bir günde yapılmasını planlayın, böylece mevcut dikişlerin yeterince kuruması için zaman bulur.
- Dikişler, serildikten sonra iyice başlatılmalıdır. İlk 24 saat boyunca hemen yoğun (kontrolsüz) basmaktan kaçınılmalıdır, böylece dikişler düzgün bir şekilde kurur.
Eğer bahçenizde bir yürüyüş yolu varsa, en iyisi yolu taşlarla veya başka bir sert kaplama malzemesiyle döşemektir. Aksi takdirde, döşeme için bir mezura ve keskin bir halı bıçağına ihtiyacınız olacak. Dikiş iyi görünüyorsa ve çim, temelin üzerinde gergin olmadan duruyorsa, dikişi yapıştırabilirsiniz. İki tarafı katlayın ve yapıştırıcı katmanı yukarı bakacak şekilde ruloyu sarın ve gereken uzunluğu kesin. Ardından, yapışkan katmanı açığa çıkarmak için şeridin ince filmini çekin. Şimdi dikişi sıkıca bastırın. Bunu birkaç kez tekrarlayın. Dikişin iyi yapışması için zamana ihtiyacı vardır. Bu nedenle dikişi açarak yapışmayı kontrol etmeyin. İlk birkaç günde dikişi birkaç kez başlatın. Hem şerit hem de halının arka kısmı kuru olmalıdır. Yağmurda dikişi yapıştırmayın. Yapıştırıcının tutma gücü 15 °C'nin altındaki sıcaklıklarda azalır. Bu nedenle, dikişi iyi havada yapıştırın. Dikişi kapatırken, yapıştırıcı şeridin yanına yapışmış çim liflerinin olmadığından emin olun. Aksi takdirde, bu görünür kalır. Önce yapay çimi geri katlayarak folyo çekebilir ve ardından dikkatlice folyo dikişten geçirebilirsiniz. Dikkatlice ilerleyin ve dikişin hala iyi kapandığını kontrol edin. (Şerit doğrudan yapay çime yapışır, ancak elbette çim hala serilebilir.)
Sentetik Çim Kurulumunda Son Dokunuşlar
Eğer çimi sabitlemek isterseniz, kenar boyunca tente kazıkları kullanabilirsiniz. Kazıkları yapay çimin içinden geçirebilirsiniz. Ancak, düz başlı kazıklar kullanmaya dikkat edin. Yapay çim, beton veya asfalt gibi sert bir temele yapıştırılabilir. Sentetik çim kurulumunda, yapay çimin kara toprağa (kenar şeridi) doğrudan bağlanmasına izin verilebilir. Ancak bu, daha yoğun bakım gerektirir ve toprağın yapay çime ulaşmasını önlemeniz gerekir. Bu nedenle, çim ile toprak arasında ince bir sınır koymak, örneğin, sert ahşap veya alüminyum şeridi tercih etmek daha iyidir. Sentetik çim döşemenin genel görünümü:
- Yayılma (kesim için yeterince alan varsa).
- Uzunlukları ölçme ve kesme (büyük bir çim alanı için).
- Bahçede yayılma (doğru kutup yönüne dikkat edin!).
- Kenarları açma.
- Çim kenarlarını kesme.
- Şeritleri birbiriyle iyi bağlanacak şekilde döşeme.
- Çimi her yönden kesme.
- Çimin derli toplu ve gergin olmadığını kontrol etme.
- Bağlantı dikişlerini kontrol etme.
- Çimi geri katlayıp dikişi bastırma.
- Tamam!
Kullanım ve Bakım Hakkında Önemli İpuçları
Örneğin, bir yaprak üfleme makinesi ile yaprakları ve diğer organik materyalleri temizler ve sentetik çim liflerini düzenli olarak sert bir süpürge veya tırmık ile tararsanız, sentetik çimde yabani otların filizlenmesini önlersiniz. Sentetik çimimizi temizlemek aynı zamanda drenajı teşvik eder ve kirleticilerle tıkanmasını önler. Gerekirse herbisit kullanımı mümkündür. Ancak, yabani ot ve yosun gelişimini önlemek, köklenmeden önce çıkarmaktan daha kolaydır. Bunun için piyasada bulunan bir yaprak üfleme makinesi kullanabilirsiniz. Yaprakların ne sıklıkla üfleneceği, yerel koşullara bağlıdır. Daha fazla yaprağını döken ağaç varsa, yaprakların daha sık temizlenmesi gerekir. Avengrass üzerinde uzun süre kalan ağır bir nesne (örneğin, bir şişme havuz) varsa, çim lifleri basınç altında düzleşecektir. Nesne kaldırıldığında, çim liflerini doğal görünümünü geri kazandırmak için sert bir süpürge veya tırmıkla tekrar tarayabilirsiniz. Zamanla izler görünür kalabilir. Kış şartları, Avengrass sentetik çimimiz için sorun değildir. Yeşil alan, uzun süreli donlar sırasında zarar görmez ve üzerine basıldığında kırılmaz. Ancak kar, çime basıldığında ve bir buz tabakası oluştuğunda, bu elle temizlenmemelidir, çünkü bu çim liflerine zarar verebilir. Buzun doğal olarak erimesine izin vermek en iyisidir. Ateş ve sıcak nesnelerden uzak durulmalıdır. Sentetik çimimiz, ateşle veya sıcak nesnelerle temas halinde erimeyecek yüksek kaliteli plastikten yapılmıştır. Eğer bir erime noktası oluşursa, bu noktayı onarabilirsiniz. Yapay çimden bir parça kesilir ve yeni bir parça yerleştirilir. Ancak, her zaman bir fark görünür kalır. Yabani otlar, çimden çekilerek, fırçalanarak veya tırmıkla kolayca çıkarılabilir. Yabani otların köklenmeden önce çıkarıldığından emin olun. Bu özellikle kenarlar için geçerlidir. Çimi düzenli olarak temiz tutmak, yabani ot büyümesini büyük ölçüde önler ve tavsiye edilir. Yapı marketlerde ve/veya bahçe merkezlerinde, yosun, mantar ve yabani otları biyolojik olarak etkili bir şekilde öldüren çeşitli ajanlar bulunmaktadır.
Avengrass Olarak Kurulum Sonrası Sunduklarımız
Garanti talep etmek için, küçük sorunlarla karşılaştığınızda bile, yapay çimi satın aldığınız yerle iletişime geçmelisiniz. Bu sektördeki en deneyimli yapay çim üreticilerinden biri olarak, gelecekteki olası iletişimler için faturayı saklamanızı öneriyoruz. Garantiden yararlanmak için faturada, satıcının adı ve iletişim bilgileri, ürün türü açıklaması, teslim edilen miktar ve yerleştirme veya teslimat tarihi yer almalıdır. Yapay çim her zaman normal aşınmaya maruz kalır. Normal aşınma, bir üretim hatası değildir ve bu nedenle garanti kapsamına alınmaz. Yukarıda listelenen faktörlere ek olarak, aşınma miktarı, yapay çimin ne yoğunlukta kullanıldığına bağlıdır. Yapay çim, soğuk, sıcak ve UV ışınlarının etkisi altında genişleyebilir veya büzülebilir. Ancak, Avengrass ekibi olarak, kullanımınıza bağlı olarak 10-15 yıl garanti vermekteyiz. Bu yıllar boyunca her türlü bakım hizmeti ve özel bakım rutinleri sunacağız. Müşterilerimize profesyonel yaklaşımımız sayesinde, Rusya, Malta, İspanya, Kamerun, Yunanistan, Afganistan, Cezayir, Birleşik Krallık ve daha birçok ülkeye düzenli olarak farklı yapay çim modelleri ihraç ediyoruz. Sunduklarımız ve hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, bu bağlantıya tıklayarak bir sonraki makalemizi okuyabilirsiniz.